• Fysiotherapie Zeist West

    Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.Lees meer >

  • Fysiotherapie Zeist West

    Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.Lees meer >

Manuele Fysiotherapie

Heeft u aanhoudende pijnklachten aan uw spieren of gewrichten? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen van een fysiotherapeut. Bij Fysiotherapie Zeist West kunt u, naast fysiotherapie, ook terecht voor manuele therapie. Manuele therapie is een bijzondere vorm van fysiotherapie waarmee door middel van advies, behandeling en begeleiding van een fysiotherapeut de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.

Wat is manuele fysiotherapie?

Manuele fysiotherapie is een aparte tak binnen de fysiotherapie waar er vanuit wordt gegaan dat bepaalde klachten te verklaren zijn vanuit functiestoornissen van de gewrichten. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam: manuele therapie kan er aan bijdragen dat de pijnlijke klachten verminderen of verholpen worden.

Door middel van het doen van specifieke, passieve en mobiliserende bewegingen. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot, de pijn wordt verminderd en de beweging van de gewrichten wordt verbeterd. Binnen manuele fysiotherapie kan er ook voor worden gekozen om aanvullende impulstechnieken gebruiken: met deze techniek worden gewrichten sneller bewogen en u wellicht een knappend of krakend geluid hoort. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Diensten fysiotherapie Zeist West

Bij Fysiotherapie Zeist West kunt u terecht voor allerlei soorten pijnklachten in uw gewrichten, spieren, pezen en/of gewrichten welke veroorzaakt worden door verkeerde houding of beweging. In onze praktijk werken fysiotherapeuten met verschillende specialisaties, zodat u bij ons het behandeltraject kunt krijgen dat u nodig heeft. U kunt bij ons naast reguliere fysiotherapie (bewegingstherapie, fysische therapie, medical taping en ademhalingsoefeningen) en manuele therapie namelijk ook terecht voor Dry Needling en Origene therapie.

Contact opnemen

Heeft u behoefte aan advies, behandeling en/of begeleiding van onze fysiotherapeuten? Neem dan contact op met Fysiotherapie Zeist West, gevestigd in Gezondheidscentrum Zeist-West, voor een afspraak voor manuele therapie of een van de andere vormen van therapie. Wij helpen u graag van uw pijnklachten af!